Tutkimusmatkoja innovaatiojohtamiseen

Keväällä 2014, 30 Mamkin, Kyamkin ja virtuaaliammattikorkeakoulun opiskelijaa perehtyivät verkko-opintojakson kautta innovaatiojohtamiseen. Opintojakso on osa Mamkin ja Kyamkin yhteisiä Innovaatio – ja yrittäjyysopintoja. Verkon välityksellä perehdyttiin luovuuteen, innovatiivisuuteen, oppiviin organisaatioihin ja johtamiseen liittyviin teemoihin erilaisten tehtävien kautta.

isompi

Opintojakson toteutustapa oli myös itselleni uusi. Ensimmäistä kertaa suunnittelin ja vedin opintojaksoa yhdessä eri organisaation opettajan kanssa (Kyamk). Lisäksi kokeilimme ratkaisua jossa opiskelijat saivat etukäteen tietää tehtävistä vain pidempiaikaista työskentelyä vaativat kirjallisuusesseen, oppimispäiväkirjaan pohjautuvan blogikirjoituksen, käsiteltävät teemat ja niiden aikataulut. Teemat ja niihin liittyvät tehtävät avautuivat opiskelijoille kahden viikon jaksoissa. Menetelmällisesti hyödynsimme runsaasti erilaista videomateriaaleja, artikkeleita ja erilaisia innovaatiotoimintaan liittyviä sähköisiä alustoja (mm. Innopankkia).

Opiskelijat tekivät oppimistaan näkyväksi pitämällä päiväkirjaa opintojakson ajalta. Päiväkirjan sisältö kiteytettiin lopuksi blogikirjoitukseksi joissa tulee hienosti esiin keskeisimpiä havaintoja innovaatiojohtamisesta ja sen oppimisesta. Seuraavaavat kymmenen kirjoitusta ovat näitä tuotoksia.

Kiinnostavaa matkaa innovaatiojohtamisen oppimiseen!

Eeva Kuoppala

Opetuksen ja henkilöstön kehittämispäällikkö

Mikkelin ammattikorkeakoulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


9 + = viisitoista

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>