Nuori InnovaatTori – turvallinen tulikoe

Kun syyskuun alussa istuimme ensimmäistä kertaa Nuori InnovaatTori -tapahtuman työryhmän kanssa yhteisen pöydän ääreen Mikkelin ammattikorkeakoululla, ei minulla sen enempää kuin tuottajaparillani ollut tarkkaa tietoa tulevasta. Tiedossa oli, että nyt lähdetään tekemään KINOS-hankkeen päätöstapahtumaa – loppuhuipennusta.

Kyllä siinä alkoivat kämmenet hikoilla, kun tajusi, että oikeastaan ainoat annetut raamit tapahtumalle olivat aika, paikka ja teema ”innovaatiot ja yrittäjyys”. Mutta samanaikaisesti hiipi mukaan innostus: mikä olisikaan parempi tapa oppia tapahtuman tuottamisesta kuin rakentaa tapahtuma alusta asti. Jo alkutaipaleella suureen rooliin nousi luottamus ja saumaton yhteistyö tuottajaparin kanssa. Esedun ja Mamkin opettajista ja oppilaista kootussa työryhmässä oli myös helppo toimia, sillä tiimiläiset olivat motivoituneita ja positiivisella asenteella liikkeellä. Pelin henki oli se, että nyt mennään eikä meinata.

Kuva: Arto Väisänen

Tuotantoprosessi lähti käyntiin tapahtuman tarkemman sisällön ja nimen ideoimisella. Vaihtoehtoja pohdittiin ja punnittiin yksin ja yhdessä Esedun opiskelijoiden kanssa, öin ja päivin. Pian suunnitelmat muuttuivat käytännön toimiksi. Homma lähti kunnolla käyntiin ja huipentui lukuisten palaverien, puhelinsoittojen, sähköpostien ja järjestelyiden kautta Esedun juhlasaliin lauantaina 23.11.2013.

Suosittelen lämpimästi opiskelijoita tarttumaan tämänkaltaisiin yhteistyöprojekteihin. Oppilaan roolista hieman sivuun siityminen, kohti itsenäisen organisoijan ja tasavertaisen työryhmän jäsenen roolia, on varmasti kehittävää. Myös hyppääminen oman koulun rajojen ulkopuolelle on hyödyllistä jo pelkästään siitä syystä, että oppii tuntemaan valtavasti ihmisiä uusista ympyröistä. Itse olen enemmän kuin tyytyväinen siihen, että tutustuin Esedun mukavaan porukkaan ja samalla myös Mamk muuttui yhä enemmän omaksi koulukseni.

Maritta Laesmaa

Kulttuurituotannon opiskelija, Mamk

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


kolme − = 2

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>